Het weer wordt in Nederland in september slechter en maken we op voor de winter. We krijgen te maken met regen en kou. In Oktober krijgen de kinderen weer een weekje of meer vrij in verband met de herfstvakantie. Dan is het weer een goed moment om lekker met je kinderen erop uit te gaan. Alleen tijdens de herfstvakantie ben je afhankelijker van het weer. Je hebt er natuurlijk geen zin in om hele dag in de regen te lopen. Bij veel pretparken heb je ook te maken met veiligheid en zullen sommige attracties gesloten zijn bij regen. Dan is het erg zonde van je geld om tijdens slecht weer op pad te gaan. Gelukkig heb je in Nederland veel mogelijkheden om tijdens slecht weer ergens heen te gaan.

 

Sealife

Heel Sealife in Scheveningen kun je van binnen bezoeken. Alles is overdekt. Het is eigenlijk een grote aquarium maar alles te zien valt. Het is voor vissen liefhebbers een genot om hier hele dag rond te kijken. Je loopt in een tunnel door het water heen waar je alles soorten vissen en zoogdieren kunt vinden. Ook zijn er diverse workshops waar leuke informatie wordt gegeven over allerlei dieren.

 

Kidzcity

Kidzcity is een grote indoor speel- en attractie speelparadijs in de omgeving van Utrecht. Die meer dan vijfduizend vierkante meter aan ruimte bevat die vol staat met allerlei leuke actieve speeltoestellen. Hier kunnen kinderen tot 12 jaar allerlei activiteiten zoals klimmen, glijden, rennen en springen. Hier kunnen kinderen uren rond spelen en de ouders kunnen prima vermaken in een restaurant.

 

Rijksmuseum

Sinds een aantal jaar heeft rijksmuseum een flinke verbouwing gehad. Ze zijn negen jaar dicht geweest. Ze konden het aantal bezoekersaantallen niet aan. En veel onderdelen van het pand was toe aan restauratie. Het gebouw dateert al uit de jaren 1885. Voor kinderen is dit een leerzame plek om veel te leren van de Nederlandse geschiedenis.

De leukste dagje uit tijdens slecht weer

Berichtnavigatie


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *